SwiftKey

Eu scriu pe blog destul de mult de pe telefon. E de-a dreptul chinuitor, pentru că stai un an oricum și de-a dreptul o viață dacă vrei să folosești și diacriticile.

Așa că ieri mi-am instalat pe așa-zisul “smartphone” cu android aplicația SwiftKey Keyboard văzând cât de populară e.

Side-note: telefonul meu o să fie smartphone cu adevărat atunci când o să țip după el “unde ești” și o să îmi și răspundă  “aici chiorule, sub geaca pe care ai aruncat-o mai devreme peste mine”.

Revenind, aplicația SwiftKey are o versiune trial valabilă o lună așa că am zis că pot să o testez un pic. Nu de alta, dar altfel nu cred că mă gândeam să dau cei 15-16 lei pe ea. Nu mi se părea că o tastatură, prin layout-ul și prediction-ul pe care îl are chiar ar face mare diferență.

Ei bine, m-am înșelat. Pot să declar că am fost chiar surprins de cât de mare este diferența în a scrie un text cu tastatura default față de tastatura din aplicația asta.

Dacă tastatura default nimerea din an în paște următorul cuvânt pe care vroiam să îl scriu, cu cea de la SwiftKey rata de succes cred că sare de 25%. Și poți să o înveți să facă preziceri şi mai exacte punând-o să îți citească textele de pe blog sau statusurile de pe Facebook.

În același timp, pentru problema mea principală, diacriticele, diferența este uriașă. SwiftKey chiar reușește să nimerească majoritatea cuvintelor cu toate diacriticele puse cum trebuie.

Concluzia: Dacă aveți android și mai scrieți de pe telefon folosind și diacriticele, aplicația asta chiar cred că își merită banii.
Dacă vă tentează puteți să testați varianta trial de pe Google Play

Update: SwiftKey 4 urmează să fie lansat în curând (sursa Wired).
Un beta se poate downloada de aici

Advertisements
This entry was posted in Blog, Scurte and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s