Ghid de mers cu metroul

Din plimbările mele cu mijloacele de transport în comun am ajuns la concluzia că mulţi ar avea nevoie de un ghid de mers cu metroul.

Nu ar fi prea multe reguli şi indicaţii, dar tocmai asta e mai deranjant: după ce că sunt puţine, nici alea nu sunt luate în seamă.

 • Dacă vezi o femeie gravidă sau o persoană bătrână ar fi cazul să îi oferi locul. E o chestie de bun simţ.
  Evident nu se aplică pentru babele isterice care sprintează după un loc împingând pe toată lumea şi, în cazul în care se aşează altcineva, încep să se plângă brusc.
 • Dacă foloseşti scara rulantă şi doar stai pe ea, atunci stai pe dreapta să poată lumea să urce pe lângă tine. E o chestie extrem de simplă şi care surprinzător a început cât de cât să se înveţe, după cum am mai scris aici
 • Dacă e aglomerat şi ai fost nevoit să stai în faţa uşilor, atunci dă-te jos şi aşteaptă să coboare lumea la următoarea staţie. Nu sta ca un stâlp fix în mijlocul drumului obligându-i pe ceilalţi să se chinuie să te ocolească.
 • Dacă ai loc, nu sta fix în fața ușilor. Mișcă-te mai spre mijloc. Pe lângă faptul că în general e mai liber, nici nu deranjezi lumea care o să vrea să mai urce sau să coboare.
  E de-a dreptul enervant când vezi câte unul care se urcă primul în metrou la o stație și se postează fix in mijlocul drumului de nu mai poate restul să intre de el
 • Când ajungi la metrou atunci când e aglomerat, nu e neapărat nevoie să te înghesui ca vitele doar ca să stai în primul sau ultimul vagon pentru că “o să ies din metrou pe aici“. În cel mai bun caz scutești maxim vreo 30 de secunde, dar stai prost și înghesuit tot drumul și te mai și enervezi când dă careva peste tine că nu e loc.
  Alea 30 de secunde oricum sunt insignifiante, mai degrabă ar trebui să alegi să îți fie drumul cât mai comfortabil și relaxant.
Advertisements
This entry was posted in Bucuresti, Suparari and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s