Telespectatorii Antena 3

Azi dimineață mi-a sărit în ochi următoarea știre referitoare la o emisiune Antena 3 de aseară. Cum eu mă uit la televizor din an în paște, nu prea aflu ce se întâmplă decât a doua zi pe site-uri.

S-ar părea că ieri au fost invitați la Antena 3 într-o emisiune Victor Ponta și Crin Antonescu să vorbească despre țară, guvern, ce e de făcut etc.
Până aici toate bune și frumoase, Antena 3 e un post de știri și e apropiat guvernului USL deci le e ușor să aducă astfel de invitați în emisiuni.

Ce m-a frapat pe mine este următorul citat din cadrul emisiunii:

moderatorul le-a explicat ca in viziunea telespectatorilor televiziunii amintite si a oamenilor care i-au trimis mesaje cea mai importanta problema a lor este supendarea lui Traian Basescu


Și, după cum s-ar părea, până și Victor Ponta a fost surprins, declarând:

Pentru oamenii care v-au scris cea mai importanta problema o reprezinta tot Basescu? Eu credeam ca salariile si pensiile

Fix asta a fost și surprinderea mea. Acești telespectatori ai Antenei 3 chiar cred că și în momentul de față cea mai mare problemă a lor tot Băsescu rămâne?
Ok, înţeleg că sunt câteva milioane bune de români care nu-l suportă pe Băsescu şi care au votat pentru suspendarea lui. Dar asta e, a rămas la Cotroceni. Acum de ce să mai rămâi cramponat pe ideea că Băsescu este cea mai mare problemă a României şi aia care te interesează cel mai mult?

Hai să facem o mică gândire la rece:
– pe o parte avem o multitudine de probleme importante în România, cum ar fi salariile, infrastructura lipsă, corupţia de la toate nivelurile, birocraţia exagerată, numărul taxelor, sănătatea, educaţia şi încă multe altele
– pe cealaltă parte îl avem pe Băsescu şi relele pe care le poate face în timpul rămas din mandat

Acum să vedem şi ce probleme mai poate genera Băsescu acum. Parlamentul şi guvernul sunt ale USL cu o majoritate covârşitoare, PDL a ajuns sub 15%, legile şi măsurile guvernamentale nu mai pot fi influenţate de el. La justiţie mai are el clar nişte pârghii, dar mare lucru nu mai poate să facă cu ele.

Din lucrurile enumerate mai sus rezultă, din punctul meu de vedere, că telespectatorii antenei 3, în loc să se gândească la multitudinea de probleme grave din țară sau măcar la problemele care i-ar putea afecta pe ei direct, gen salarii/pensii, ei au rămas cu obsesia numită Băsescu.

Băi oameni buni, o fi Băsescu arogant, mitocan și a generat o tonă de probleme în țară (asta cred că nici măcar un susținător de-al lui nu poate să nege). Dar acum chiar nu mai poate să facă mare lucru și, oricât de jigodie ar fi el, cu ce ajută în acest moment România suspendarea lui? Chiar mai e nevoie de încă o grămadă de bani cheltuiți pe un referendum care după aia are toate șansele să fie iar invalidat? Momentan sunt multe probleme mult mai mari care ar trebui rezolvate. Chiar și dacă ne gândim că le-a stricat Băsescu, e mai important să se rezolve problemele decât să ne chinuim să îl dăm jos pe Băsescu un pic mai devreme.

Părerea mea: acești telespectatori care nu vor decât să dispară Băsescu au ajuns la o obsesie deja tratabilă psihologic/psihiatric, nu mai pot să gândească logic sau (o parte dintre ei) sunt pur și simplu proști.
Altfel nu pot să îmi explic cum de Băsescu a rămas chiar și acum cea mai importantă problemă a lor.

Advertisements
This entry was posted in Politica and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s