Legea medierii

Inteligenţii noştri parlamentari s-au gândit că sunt prea ocupate tribunalurile şi că e cazul să dea o lege să rezolve această problemă. Și singura chestie la care au reușit să se gândească a fost o lege a medierii. Astfel, pentru infracţiunile “minore” părţile sunt obligate întâi să se întâlnească şi să încerce să se înţeleagă. De-abia după acest pas se poate merge la tribunal.

Unu din patru romani are un proces, asa ca-n acest moment peste 4 milioane de dosare sunt in instanta. Autoritatile s-au gandit la mediere in cazul infractiunilor minore.
De la 1 februarie, cine nu are un certificat de la mediator care sa arate ca a aflat macar ca exista sanse de impacare, nu este primit la judecata. sursa ProTV

În teorie ai zice că sună bine. Asta până citeşti că infracţiunile alea minore includ, printre altele, loviri, distrugeri şi, surpriză-surpriză, violul.

Cât de idiot poţi să fii să ceri o mediere obligatorie pentru viol?
Cred că victimele unui viol nu mai pot de bucurie în momentul în care trebuie să stea faţă în faţă cu violatorul şi, culmea, să mai fie nevoite şi să încerce o împăcare.

Apoi hai să presupunem că un violator îşi convinge victima. Cam care sunt şansele în cazul ăsta să repete isprava? Că eu aş zice că-s chiar mari dacă prima oară n-a păţit nimic.
Şi dacă se întâmplă din nou, victima numarul 2 nu ar avea tot dreptul să facă statul român şi idioţii care au făcut legea răspunzători pentru ce i s-a întâmplat?

Iar pe lângă partea total stupidă de a forța această mediere, oricum zici că legea e făcută special pentru oameni înstăriţi şi puşti de bani gata.
Vine unu de genul şi zice “îţi dau 50-100-500 de mii de euroi şi tu nu mai mă vezi pe la procese, nu mai trebuie să povesteşti tuturor ce ţi s-a întâmplat”. Şi probabil se vor găsi victime care să accepte, iar după aceea tot o să rămână cu traume, în timp ce violatorul o să îşi vadă de treburi liniştit în continuare.

Update: Am găsit o analiză mai în detaliu pe Critic Atac

Advertisements
This entry was posted in Suparari and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s