Politistul cu probleme de comportament

Că tot scriam ieri de infirmiera turnătoare, nu trece nici o zi și îl găsim și pe polițistul tupeist și cu probleme de comportament:

un agent de la Poliţia Rutieră Cluj l-a oprit în trafic pe adjunctul inspectorului şef al IPJ Cluj, comisarul şef Cristian Pintea, care nu acordase prioritate unui pieton ce traversa regulamentar pe zebră.
La scurt timp, agentul Sergiu Todea a fost sancţionat disciplinar cu mustrare scrisă şi a fost trimis la psiholog. Motivul: tulburări de comportament. Timp de şase luni i-a fost retras armamentul şi a fost pus să facă muncă de birou. via EVZ

Mi se pare corect, omul sigur are probleme de comportament. În primul rând chiar s-a gândit să oprească un BMW X6 și nu doar pentru a cere șpagă. După aia nu a recunoscut mașina șefului și nici nu și-a cerut scuze instant când i s-a arătat legitimația de polițist. Păi ce polițist întreg la cap face așa ceva?

Ne mirăm și ne indignăm că România o duce prost, că suntem săraci și că politicienii ne fură.
Dar când peste tot găsești câte un din ăsta care e mare șmecher sau cunoaște pe cineva șmecher și orice încercare de a face ce trebuie are șanse să se întoarcă împotriva ta, pe principiul “nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită”, chiar nu știu de ce ne mai mirăm.
Mai ales când un procent uriaș de români, la o știre de genul ăsta pun pariu că nu se gândesc ce jigodie e ăla cu X6, ci mai degrabă cine l-o fi pus pe polițist să îl oprească pe șef și cum să facă și ei să aibă pilele lui.

Iar în momentul în care un polițist trebuie să aibă curaj să oprească pe cineva sus-pus, când toată lumea se minunează să vadă un polițist care își face treaba cum trebuie și când în loc să fie asta starea normală și să ne indignăm când polițiștii nu își fac treaba, atunci e clar că ceva e putred.

Advertisements
This entry was posted in Suparari and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s