Ia Horoscopul neamule

De câte ori vi s-a întâmplat când sunteţi întrebat de data naşterii ca, imediat după ce răspundeţi continuarea să fie Ah, eşti în zodia aia!? Mie mi s-a întâmplat de mult prea multe ori.

Te-ai gândi că la mulţi e poate doar din obişnuinţă, un fel de tic verbal. Dar ce m-a frapat este cât de mare poate fi numărul românilor care chiar citesc horoscopul şi se mai şi ghidează după el în multe cazuri.
La o mini căutare pe net, primul site din google la horoscop, eAstrolog  are 240.000 likes pe facebook. În acelaşi timp, prima aplicaţie din căutarea pe facebook are peste 1 milion de useri înregistraţi. Mie asta mi se pare o cifră imensă.

Eu chiar nu reuşesc să înţeleg cum pot atât de mulţi oameni să creadă în aşa ceva.
În primul rând românii folosesc zodiacul european cu 12 zodii (s-ar părea că sunt foarte multe tipuri, nu ştiu de ce nu mă surprinde asta).

Hai să facem un mic calcul: sunt 7 miliarde de oameni pe planeta asta şi 12 zodii. Să înţeleg că peste 500 de milioane de oameni împărtăşesc aceleaşi şanse la dragoste, bani şi sănătate? Că toţi vor avea o zi bună sau proastă în funcţie de horoscopul din ziua respectivă? Chiar nu pare ceva ciudat aici?

Am mai văzut şi că la fiecare zodie, conform cu horoscopul ăsta, o persoană se va înţelege bine cu alta doar dacă e dintr-o anumită zodie.
Păi să vedem câteva exemple: “persoanele din zodia rac au o compatibilitate extraordinar de bună cu cele născute tot în zodia rac”. Asta înseamnă ca Gigi Becali se va înţelege de minune cu Regele Mihai, doar sunt născuţi amândoi în zodia rac, nu-i aşa?; doar nu o să conteze că unul e un oier parvenit fără şcoală şi celălalt e membru al unei familii regale.
Sau, ca alt exemplu, Traian Băsescu, fiind săgetător, ar trebui să se înţeleagă bine cu arhi-cunoscuţii antenişti Mihai Gâdea şi Dana Grecu. Chiar nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat de există acea ură între ei, când ei fac parte din nişte zodii care trebuie să se înţeleagă bine.

Concluzia este că nu poţi să împarţi toţi oamenii în 12 categorii amărâte şi fără nici o legătură cu realitatea din jurul nostru, iar după aia să mai ai si pretenţia ca ei sa împartă aceleaşi calităţi, dorinţe, conexiuni cu alte persoane şi până şi cum le va merge în fiecare zi. Este complet absurd!

Aşa că, atunci când întâlniţi o persoană nouă, mai degrabă încercaţi să aflaţi despre ea nişte informaţii care chiar să vă ajute să vă faceţi o părere educată despre ea, decât să pierdeţi timpul calculând ce zodie e şi ce “compatibilităţi” are.

Advertisements
This entry was posted in Suparari and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s